In opdracht van jan De Nul voerde ADEDE een offshore UXO-onderzoek van de zeebodem uit voor het voormalige Noord-Vietnam ter voorbereiding van baggerwerkzaamheden voor havenbouw.


De Golf van Tonkin werd zwaar vervuild door het dumpen van luchtbommen. Dit was het gevolg van gestationeerde luchtmachttroepen die hun actieve munitie overboord gooiden voordat ze terugkeerden naar binnenlandse vliegvelden of vliegdekschepen in de vele gevallen dat ze niet werden opgeroepen om grondtroepen te ondersteunen. De reden voor het dumpen van de munitie is het feit dat het vliegtuig wel kon opstijgen met een bomlading maar er niet mee kon landen. ADEDE voerde een UXO-onderzoek uit gericht op het lokaliseren van luchtbommen, clusterbommen en 2,75 ″ raketten.

Naast de luchtbommen en raketten (gebruikt tegen de scheepvaart) vonden we verschillende zeemijnen, in feite gemodificeerde Mk81-84 bommen met magnetische en akoestische triggersensoren. Het gebied werd geruimd en de baggerwerkzaamheden gingen veilig en zonder noemenswaardige stilstand door als gevolg van UXO-vondsten of incidenten.