Ons doel

Of het nu is voor het opstellen van een archeologienota of voor het ruimen van explosieven op zee, wij geloven rotsvast dat een nauwgezette wetenschappelijke benadering cruciaal is voor het afleveren van kwaliteitswerk. We volgen hiervoor de laatste technologische en methodologische ontwikkelingen op de voet.

Wij gaan prat op onze wereldwijde inzetbaarheid voor projecten op vlak van zowel CTE-opsporing/ruiming, geofysica als archeologie en wij streven er naar daarbij steeds als een flexibele, efficiënte en betrouwbare partner op te treden.

About 1

Onze visie

Wij schaven constant onze methodieken bij en investeren continu in state-of-the-artapparatuur waardoor we ons werk almaar efficiënter kunnen uitvoeren. Door deze mentaliteit behoort ADEDE op het vlak van technische kennis en uitrusting bij de koplopers in de sector.

Om deze visie in de praktijk te brengen heeft ADEDE een multidisciplinair team van hooggekwalificeerde geologen, geofysici, archeologen, explosievendeskundigen, duiker-ontmijners en maritieme archeologen in dienst. We beschikken over een eigen surveyschip, een vloot ondersteuningsvoertuigen en een gevarieerd arsenaal aan geofysische meet- en detectiesystemen voor zowel op land als onder water.

About 2

Geschiedenis

ADEDE werd in 2000 opgericht door Bart Van der Speeten als een onshore en offshore CTE-opsporingsbedrijf.

Gedurende de beginjaren werden de Belgische voormalige slagvelden van Wereldoorlog 1 tot Nationaal Erfgoed verklaard. Dit leidde tot de toevoeging van archeologie aan het dienstverleningspakket voor het opsporen van oorlogsmunitie.

Gelijktijdig werd maritieme archeologie toegevoegd aan ons offshore dienstenpakket. Zo kan ook de archeologie - in met CTE vervuilde offshore ontwikkelingsgebieden - worden uitgevoerd.